Insinööriliitto säästää aikaa ja ympäristöä lämmöttömällä tulostuksella

Tulostusratkaisut yrityksille
  1. Insinööriliitto säästää aikaa ja ympäristöä lämmöttömällä tulostuksella

Pandemian aikaisen etätyöskentelyn jälkeen Insinööriliitto on valmistautunut konttorille paluuseen päivittämällä tulostin- ja kopiokonekantansa Epsonin tuotteisiin. Tulostuksen nopeus sekä käyttövarmat, ympäristöystävälliset tulostuslaitteet helpottavat liiton arkea.

”Saimme houkuttelevan tarjouksen, johon päätimme tarttua”, kertoo Insinööriliiton tietohallintopäällikkö Kari Malinen. ”Perimmäisenä syynä vaihtoon oli Epsonin laitteiden nykyaikaisuus.”

Insinööriliitto valitsi käyttöönsä kopiokoneita ja tulostimia, jotka kaikki hyödyntävät Epsonin lämmötöntä tulostustekniikkaa. Lämmötön tulostus säästää sähköä ja on siksi ympäristöystävällisempi valinta – energiaa kuluu jopa 83 % vähemmän lasertulostimiin verrattuna1. Mustesuihkutulostimissa on myös vähemmän kuluvia osia, ja siksi ne tuottavat jopa 96 % vähemmän käytettyjä tarvikkeita kuin lasertulostimet2.

”Ympäristöystävällisyys oli meille tärkeää – Insinööriliitolla on tavoitteena toimia vihreiden arvojen mukaisesti. Vanhat lasertulostimemme tuottivat myös paljon enemmän hukkatavaraa kuin Epsonin mustesuihkutulostimet”, Malinen sanoo.

Sujuvaa arkea Epsonin kanssa
Laitekannan vaihtaminen kokonaan uusiin tulostimiin ja kopiokoneisiin on sujunut Insinööriliitossa hyvin.

”Vaihto- ja asennusprosessi oli oikein vaivaton”, Malinen kertoo. ”Nyt kaikki tulostimemme on vaihdettu Epsoniin.”

Lämmötöntä teknologiaa hyödyntävien mustesuihkutulostimien hyvä puoli on sähkön ja materiaalien säästön lisäksi myös tulostamisen nopeus. Insinööriliitossa käytössä oleva turvatulostuskin sujuu vaivattomammin, kun laitteet käynnistyvät nopeasti ja ovat heti tulostusvalmiita.

”Kollegat ovat kiitelleet uusien tulostimien nopeutta. Myös tulostusjälki on hyvä”, kehuu Malinen. ”Tällä hetkellä kaikki toimii juuri niin kuin pitääkin.”

Insinööriliitolla on käytössä Epsonin WF-C20600 värikopiokoneita, A3-koon WF-879R värimonitoimitulostimia, sekä WF-M5799 ja WF-M5299 mustavalkotulostimia. Tulostimet toimitti SV-Systems Oy.

1) Epsonin laskelmien perusteella Epson WorkForce Pro WF-C8190DW kuluttaa 83 % vähemmän energiaa kuin HP Color LaserJet Enterprise M750dn, joka on 21–30 sivua minuutissa tulostavien A3-värilasertulostimien segmentin myydyin malli. (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, Q4 2015 – Q3 2019 toimitukset, julkaistu Q2 2020). ”Tyypilliseen energiankulutukseen” perustuva menetelmä, joka on määritelty tai simuloitu ENERGY STAR -testimenetelmällä ja joka esitetään muodossa kWh/vuosi. Hiilidioksidisäästö lasketaan suhteessa energiasäästöön, ja se perustuu aluekohtaiseen keskimääräiseen hiilidioksidituotantoon käytettyä sähköä kohti (kg/kWh). 2) Säilytystilavertailu, joka perustuu Epsonin laskelmiin säilytystilavaatimuksista pakatuille tarvikkeille, jotka riittävät 6 000 sivun tulostamiseen 12 tulostimella ja monitoimitulostimella, jotka on valittu A4-mustavalkolasertulostimien (alle 20 sivua/min luokka) myydyimmän 50 %:n joukosta IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019Q2 data FY17 -tuloksista. Epson laski kunkin mallin keskimääräiset väriainepakkausten tilavuudet ja riittoisuudet käyttämällä valmistajan kullekin mallille julkaisemia väriainepakkausten mittoja ja riittoisuuksia (elokuu 2019). Tarvittavien väriainekasettien koko ja määrä vaihtelee lasertulostinmalleittain. Ilmoitetut EcoTank-tulostimien tarvikkeiden riittoisuudet ovat simuloituja lukemia, jotka Epson on laskenut ISO/IEC24711 -menetelmällä ISO/IEC19752 -testikuvion avulla.
Epson® on Seiko Epson® Corporationin rekisteröity tavaramerkki. Kaikki muut tuotenimet ja yritysten nimet on mainittu vain tunnistamistarkoituksessa, ja ne voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Epson ei vastaa mahdollisista virheistä ja puutteista. Oikeus muutoksiin pidätetään ilman erillistä ilmoitusta.

Edellinen artikkeli
Vähemmän roskaa – Vaihto Epsoniin näkyy Taalerin arjessa